Sunday, January 15, 2012

MUET DAN SEMESTER 2, LAST SEM DI UITM KUANTAN!

Dear blog, maaflah macam abaikan awak lepas dah start study semula (: busy .. al maklum lah last sem :')

Ohh ye, result MUET dah keluar baru baru ni, 12 Januari 2012. kalau ikutkan, pukul 9 pagi baru boleh cek online. tapi aku dan roommate dengan excited nya cek ikut SMS pukul 12 tengah malam tu. dan result nya, Alhamdulillah. Never expected to reach that. ye itu memang apa yang aku nak, cumanya when it comes to my effort, tak layak pun. MUET is tough, seriously. cuma betul apa yang sorang kakak ni cakap, jangan over confident, even if kita asyik speaking je dalam kelas, that is not the factor of getting a high band in MUET. kadang kadang kita rasa kita jawab merepek, tapi result okay and sebalik nya lah. My roommie, Ein and both my bestfriends Zue and Soly punn dapat band yang sama. Alhamdulillah :') teringat pulak malam tu conversation-tak-langsung aku dengan Zue time nak tidur. kitorang tidur sekatil kat tingkat atas, suhwitt tak? :| berbincang tentang ke mana arah tuju kitorang selepas tamatnya asasi/foundation program ni. and yeah, we made up our mind, kemungkinan besar kitorang akan ambik course ini, JENGJENG! :-

English for Professional Communication (EPC)
in UITM Shah Alam

Bukannya taknak ambik TESL, just that kitorang tak berapa confident untuk hadap interview sekali lagi dan jugak MEdSI. ramai senior yang tak pass MEdSI. kitorang taknak ambik risiko. berbekal kan apa yang senior senior EPC cakap and brief, 70% ke-confirm-an aku akan ambik course ni, kalau ada rezeki lah, InsyaAllah (:


4 comments:

Fiery Phoenix said...

i'm hoping 2 see u soon, this september insyaAllah :)

zueza said...

ehhemmm!!!!!!!! hamboi!! abg DIA 2 xlepas mention yew.. huhuik! :)

zuzue said...

Ehhem!!!! hamboih!!! abg DIA... xlupe nk mention yew..

*bunga-bunga chinta

Anonymous said...

Salam, sis, leh bagi email tak? I got a lot to ask u about EPC, thanks